118,7428

Održan Sajam praksi i zapošljavanja KORAK 2017

U petak 24. marta 2017. godine na Univerzitetu Singidunum je održan drugi Sajam praksi i zapošljavanja KORAK. Ovu manifestaciju je organizovao Centar za razvoj karijere uz podršku Studentskog Parlamenta Univerziteta Singidunum.

Odrzan Korak 2017 - 010

Sajam su otvorili prof. dr Mladen Veinović, rektor Univerziteta Singidunum, doc. dr Marina Savković, koordinator Centra za razvoj karijere studenata Univerziteta Singidunum i Predrag Obradović, marketing i PR menadžer.

Odrzan Korak 2017 - 011

Na svečanom otvaranju su se obratili i diplomci našeg Univerziteta:

  • Nikola Ostojić, bivši student Fakulteta za fizičku kulturu i menadžment u sportu, sada master student na studijskom programu Poslovna ekonomija; HR administrator u Hotelu Radisson Blu Old Mill.
  • Aleksandar Veljković, bivši student Poslovnog fakulteta u Beogradu, master ekonomije; direktor marketinga u Menadžment Centru Beograd
  • Marko Tmušić, diplomac Fakulteta za informatiku i računarstvo, master student na programu Savremeni informacioni sistemi; Security Specialist, OmnitechSecure
Odrzan Korak 2017 - 012 Odrzan Korak 2017 - 013

Učenicima srednjih škola, studentima i diplomcima se obratila i Vesna Vlatković, PR menadžer A hotela, koja je održala predavanje o značaju prakse, komunikacije i umrežavanja.

Odrzan Korak 2017 - 014

Više od 800 studenata i diplomaca Univerziteta Singidunum posetilo je štandove preko 40 uglednih kompanija, preduzeća i ustanova iz oblasti informacionih tehnologija, finansijskog sektora, turizma, hotelijerstva, revizije, marketinga i drugih oblasti.

Odrzan Korak 2017 - 005 Odrzan Korak 2017 - 001 Odrzan Korak 2017 - 007

U pratećem delu programa studenti su imali priliku da čuju veoma korisna predavanja i da prisustvuju različitim radionicama:

Održana je radionica „Ja i tržište rada – kako da prepoznam „pravi“ posao za sebe?“ Nacionalne službe za zapošljavanje, predavanje „Kako postati pravi kandidat za željeni posao?“ Manpower Group, Srbija i besplatno testiranje nivoa stranih jezika - Sitel Srbija.

Odrzan Korak 2017 - 002 Odrzan Korak 2017 - 004 Odrzan Korak 2017 - 006

Sajmu praksi i zapošljavanja KORAK 2017 je prisustvovao i veliki broj učenika srednjih škola (Druga ekonomska škola Beograd, Srednja turistička škola Nivi Beograd, Medicinska škola Zemun, Ekonomska škola Čačak...). Učenici su pretili sledeća predavanja i radionice:

  • Razvoj karijere i ljudski resursi u XXI veku -doc dr Lazar Dražeta
  • Simulacije intervjua za posao
  • Test emocionalne inteligencije - prof dr Jelena Boljanović 

Odrzan Korak 2017 - 009

Više o stručnim studentskim praksama i konkursima za posao možete pogledati na sajtu Centra za razvoj karijere Univerziteta Singidunum.

Univerzitet Singidunum ©