118,7428

Naši studenti i profesori na seminaru "Znanje je moć"

Atletski klub Crvena zvezda, organizovao je seminar pod nazivom “Znanje je moć”, u nameri da polaznicima obezbedi goste koji su u svojoj oblasti, ako ne najbolji, a ono među najboljima, kada je o prenošenju znanja i iskustva reč.

Predsednik kluba Srđan Rašković i potpredsednik Neven Ranić učinili su nešto što u srpskoj atletici i nije često upražnjavano, a odnosi se na autentično obrazovanje trenera i atletičara.

Uspeli su da angažuju Bena Džonsona, nekada najbržeg sprintera na svetu i Endija Vernona, atletičara koji je na prvenstvu Evrope u Cirihu osvojio dve medalje u disciplinama 5 i 10 hiljada metara.

Oni su stručnim predavanjima i konkretnim praktičnim delom seminara upoznali polaznike sa sopstvenim sistemom treninga, ishrane i priprema za takmičenje, koji su donosili rezultate.

FFKMS na seminaru Znanje je moć - 002

Među učesnicima seminara bio je veliki broj studenata i profesora Fakulteta za fizičku kulturu i menadžment u sportu Univerziteta Singidunum.

FFKMS na seminaru Znanje je moć - 001

6. mart je idealno izabran termin za organizaciju prvog seminara , odmah po završetku Evropskog dvoranskog prvenstva, tako da su mnogi treneri čiji sportisti su učestvuju na ovom šampionatu, mogli da prisustvuju predavanjima.

O lečenju i rehabilitaciji sportskih povreda, govorio je naš stručnjak dr Milan Milesunić.

FFKMS na seminaru Znanje je moć - 003

Bendžamin Sinkler „Ben“ Džonson je bio kanadski atletičar, koji je osvojio dve bronzane medalje na letnjim olimpijskim igrama 1984. godine u Los Anđelesu i zlatne medalje na letnjim olimpijskim igrama u Seulu, koja mu je kasnije oduzeta. Nakon sportske karijere posvetio se naučnom radu, kao i borbi protiv dopinga u sportu. Idejni je tvorac Bio Spid sistema trenažnog procesa o kome će predavati na seminaru.

Na Wikipedia profilu slavnog atletičara kao glavna slika stoji slika sa našim studentima na ovom događaju.

Endi Vernon je britanski trkač na srednje i duge staze, specijalizovan u disciplinama 5.000 metara i 10.000 metara. Na Evropskom prvenstvu u atletici 2014. godine u Cirihu, Endi je osvojio dve medalje – srebro na 10.000m i bronzu na 5.000m. Učesnik je poslednjih Olimpijskih igara. Endijev lični rekord na 5.000m iznosi 13:11, a na 10.000m 27:42. Endi je trenanžno znanje skupljao od najvećih Britanskih i svetskih stručnjaka, a najviše od Nika Bideaua kojem je sada trener asistent, trenera koji je u svojoj karijeri trenirao Sonju Osaliven, Keti Friman, Krega Motrama, itd. Endijeve terorije o treningu srednjih i dugih staza predstavljaju filozofiju „Melbourne track club“, jednog od najvećih i najmodernijih butika za proizvodnju svetskih atletskih rezultata na srednjim i dugim stazama.

FFKMS na seminaru Znanje je moć - 005 FFKMS na seminaru Znanje je moć - 004

Dr Milan Mileusnić

Završio je internacionalnu školu interventne kardiologije u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici. Specijalističke studije iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije završava u Beogradu.
Završio je mnoge edukacije iz oblasti laseroterapije, kineziologije, ortootike; školu za primenu „Platelet-Rich“ plazme u reparatornoj medicini i rehabilitaciji u Internacionalnom Institutu u Ajndhovenu, Holandija. Završio je obuku iz interventne ehosonografije muskuloskeletnog sistema u Beču. Shock Wave terapijom je počeo da se bavi 2004. godine a pre godinu dana je počeo sa intenzivnim uvođenjem SW terapije u svakodnevnoj terapiji u mnogim ustanovama, zavodima i klinikama u Srbiji, BiH, Albaniji i Makedoniji. Na Međunarodnom kongresu medicine sporta i sportskih nauka održanom u Beogradu 2012. godine, učestvovao je kao predavač. Član je Američkog udruženja fizijatara od 2008. godine, Fimsa od 2010. godine, Srpske asocijacije fizijatara od 2011. godine i UMSS-a od pre par dana. Direktor je Centra za rehabilitaciju i reparatornu medicinu SMA u Beogradu i stalni konsultant u Plazma Medikal Centru u Beogradu.

FFKMS na seminaru Znanje je moć - 006

Univerzitet Singidunum ©